Montažne Hiše

V podjetju Raster, montažne hiše in konstrukcije, vam zgradimo nizkoenergijsko ali pasivno montažno hišo ali poslovni objekt. Uporabljamo certificirane, zdravju in okolju prijazne materiale in tehnologijo.

Dokumentacija

V podjetju Raster vam izdelamo celotno dokumentacijo, ki jo potrebujete za gradnjo nizkoenergijske montažne hiše, pasivne montažne hiše ali poslovnega objekta.
Več o dokumentaciji...

Sistem strokovno rešenih detajlov in
standardne sestave sten, stropov in strehe

Detajli in tehnologija so prilagojeni nizkoenergijski ali pasivni gradnji stanovanjskih hiš in poslovnih objektov. Z izbranimi materiali smo sestavili standardne sestave sten, stropov in strehe.
Več o standardnih sestavah...

Prednost imajo naravni konstrukcijski materiali

Osnoven konstrukcijski material je certificiran in tehnično sušen konstrukcijski les (KVH) in lepljen lameliran konstrukcijski les (BSH). Uporabljamo pa tudi elemente jeklene in masivne gradnje, v kolikor so za to zahteve.

Ustrezna stabilnost, zvočna in toplotna izolativnost in zrakotesnost

Ustrezno stabilnost in izolativnost montažne hiše dosežemo z oblogami in vstavljeno toplotno in zvočno izolacijo. Uporabljamo materiale na osnovi lesa, mavca in mineralnih gradiv. Zagotavljamo strokovno izvedbo zrakotesnega ovoja hiše. Uporabljamo certificirane folije, tesnilne trakove, lepila idr.

Strešne kritine in kleparska dela

Nudimo različne vrste strešnih kritin priznanih proizvajalcev. Izbirate lahko med opečnatimi, betonskimi in pločevinastimi strešnimi kritinami. Montiramo vam žlebove in odtočne cevi za odvod meteornih vod in namestimo snegolove.

Različne vrste fasad in fasadnih oblog

Izdelamo tankoslojne kontaktne fasade in različne vrste prezračevanih fasad. Izbirate lahko med pestro paleto lesenih in kamnitih prezračevanih fasad. Izdelamo pa tudi fasado s fasadnimi oblogami na osnovi mineralnih plošč, ki dajejo hiši sodoben dekorativni izgled.

Kakovostno stavbno pohištvo in dodatki

V naše hiše vgrajujemo okna, balkonska vrata, vhodna in notranja vrata priznanih domačih in tujih proizvajalcev. Vgradimo različne vrste senčil kot so žaluzije, rolete, različna premična senčila idr.

Stopnice

Vgradimo različne vrste lesenih stopnic. Pripravimo konstrukcijo lesenih stopnic za oblaganje z drugimi materiali.

Balkoni, balkonske ograje in francoski balkoni

Izbirate lahko med različnimi vrstami balkonov in balkonskih ograj. Balkonske ograje so lahko iz masivnega lesa ali iz nerjavečega jekla.

Barve in sistemi zaščite vidnih delov konstrukcije

Izbirate lahko med različnimi odtenki standardne barvne lestvice lazur in pokrivnih barv za zaščito vidnih delov lesene konstrukcije ali lesenih fasad. Nudimo tudi alternativne možnosti zaščite lesa z različnimi olji.

Različni zunanji arhitekturni dodatki

Skladno z arhitekturo hiše vam izdelamo različne nadstrešnice in garaže za avto, lope, pergole, verande in terase.

Električne napeljave

Razvod električnih napeljav izvedemo na podlagi načrta. V montažne stene vgradimo doze za stikala in vtičnice, električne omarice in drugo. Vgradimo negorljive cevi ustreznih premerov.

Vodovod in kanalizacija

Na podlagi načrta strojnih instalacij vodovoda in kanalizacije pripravimo konstrukcijo sanitarnih sten za vgradnjo želene sanitarne opreme. Tehnično ustrezno pripravimo preboje čez nosilne elemente stenskih, stropnih in strešnih konstrukcij.

Sistemi ogrevanja

Skladno s projektom instalacij ogrevanja izdelamo ustrezne preboje za razvode ogrevalnih cevi. Pripravimo odprtine v stenah za vgradnjo omaric talnega ogrevanja in drugo.

Kamini

Vgradimo certificirane kamine priznanih proizvajalcev v pasivne in nizkoenergijske montažne hiše. Izbirate lahko med različnimi oblikami in postavitvami kaminov.

Prezračevanje in rekuperacija

Po načrtu strojnih instalacij prezračevanja pripravimo preboje čez konstrukcijske elemente in ustrezno pripravimo prostor za namestitev prezračevalne naprave.